RSS
 

Spectacol “Împreună prin tradiții”

24 Mar

Joi, 17 martie 2022, într-o sală neîncăpătoare pentru publicul brăilean dornic să participe la evenimentul de la Casa Tineretului, a avut loc punctul culminant al proiectului international InTraDance: spectacolul trupelor din țările partenere (România, Portugalia, Turcia).

Cei peste 50 de participanți străini și români (o parte din membrii trupei DANCE60+) au încins hore, sârbe, Brașoveanca, Ciobănașul, găsind un limbaj comun de comunicare.

Cele mai bine de 500 de persoane care a format publicul serii au aplaudat îndelung prestațiile trupelor (în ordinea intrării în scenă): “Spicul” Siliștea, DANCE60+, Grupo Folclórico de Cacia (Portugalia), Turcia, Hora Bărăganului. A fost o seară memorabilă pentru toți participanții.

Proiectul, cofinanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus, și-a propus un schimb de bune practici în domeniul incluziunii sociale prin tradiții și dans. Spectacolul face parte din activitățile proiectului Inclusion, Traditions and Dance (InTraDance), nr. proiect 2020-1-IT02-KA204-79443, la care Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila este parteneră, și adună laolaltă ansambluri de dansuri populare pentru adulți din țările amintite.

Coordonator național al proiectului, dr. Eduard Claudiu BRAILEANU, șef serviciu “Relații Publice” la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila.

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply