RSS
 

Spune NU diabetului!

18 Nov

Ziua mondială a luptei împotriva diabetului zaharat este marcată în fiecare an pe data de 14 noiembrie. Aceasta a fost iniţiată în 1991 de Federaţia Internaţională a Diabetului şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, ca răspuns la preocupările majore privind diabetul zaharat, o ameninţare pentru sănătatea populaţiei la nivel global.

Nediagnosticat şi netratat, diabetul determină modificări majore şi ireversibile ale stării de sănătate, fiind unul dintre principalii factori de risc pentru afecţiuni cardiovasculare. În anul 2017 diabetul a făcut 4 milioane de victime la nivel global. În România sunt diagnosticate cu diabet peste 1 700 000 de persoane. Campaniile desfăşurate cu ocazia zilei de 14 noiembrie încurajează populaţia să afle mai multe despre diabet şi să îşi evalueze periodic starea de sănătate.

Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila marchează această zi prin organizarea unei expoziții documentare intitulată “Spune NU diabetului!” care se află la parterul Secției Împrumut pentru Adulți în perioada 14 noiembrie – 5 decembrie 2019. Expoziția este realizată de Doina Lalu, bibliotecar.


 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply