RSS
 

Timpul Poveștilor la prima întâlnire pe 2019

17 Jan

Clubul de lectura “Timpul Poveștilor” organizat de Biblioteca Județeana Braila la Centrul Multifuncțional social din Lacu Dulce a început noul an cu un omagiu adus poetului național Mihai Eminescu. Am privit împreună filmul animat 3D “Luceafărul” realizat de Ion Cebotari, iar copiii au recitat câteva poezii din opera eminesciană.

Am continuat cu alte lecturi atractive pentru cei mici și am colorat desene inspirate din basmele lui Eminescu. Cea mai mare carte aleasă de la Ludotecă special pentru clubul nostru a fost: “Iv Cel Naiv: Povești de trezit copiii”.  Am citit și am discutat pe marginea textelor, ne-am îmbrățișat cu drag la plecare și am convenit ca data viitoare fetele să coloreze prințese din povești, iar băieții mașini cu mărcile lor preferate.

Clubul de lectură se desfășoară săptămânal la sediul Centrului Multifuncțional social din Lacu Dulce, cartier unde locuiesc mulți membri ai comunității de romi. În cadrul centrului se asigură condiții de studiu și recreere pentru copiii din această comunitate. Aceștia participă după orele de școală la activități organizate de educatorii din centru și de diverși voluntari.

Laura Caplea

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply