RSS
 

Top 10 cele mai citite cărți din lume

05 Aug

📖Biblia este pe primul loc în top cu 5 miliarde de exemplare vândute, cartea fiind tradusă intregral în 670 de limbi.
📖Seria “Harry Potter” a autoarei britanice J.K. Rowling a fost un adevărat fenomen, transformând-o pe autoare în numai 5 ani în multi-milionară cu o avere de 690 de milioane de dolari. Cărțile s-au vândut în peste 500 de milioane de exemplare, fiind traduse în 63 de limbi.
📖 “Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupéry a fost considerată cea mai bună carte a secolului XX, fiind vândută în peste 200 de milioane de exemplare și tradusă în peste 250 de limbi.
📖 “Stăpânul inelelor”- romanul de fantezie al lui J. R. R. Tolkien, publicat în trei volume, a avut peste 150 de milioane de cumpărători.
📖 Saga “Amurg” de Stephenie Meyer a înregistrat vânzări de peste 120 de milioane de exemplare, cărțile fiind transformate în filme de succes la box office.
📖 “Zece negri mititei” de Agatha Christie este considerată cea mai bine vândută carte de mister și suspans din toate timpurile, cu peste 100 de milioane de exemplare vândute până acum.
📖 Seria “Cronicile din Narnia” scrise de C.S.Lewis a înregistrat vânzări de peste 85 de milioane de bucăți în întreaga lume și a fost tradusă în 47 de limbi.
📖 Romanul “Codul lui da Vinci” de Dan Brown, publicat în 2003, a făcut furori încă de la lansare, devenind în timp record best seller. Cartea a fost vândută în peste 80 de milioane de exemplare și datorită subiectului controversat autorului i s-au intentat numeroase procese.
📖 Cu 65 de milioane de exemplare cumpărate, “Alchimistul” rămâne cea mai populară și bine vândută carte a scriitorului portughez Paulo Coehlo.
📖”De la idee la bani” este o carte cu caracter motivațional axată pe dezvoltare personală, principiile putând fi ușor aplicate pe plan financiar și personal/profesional. Cartea este unul dintre bestseller-urile lui Napoleon Hill, fiind vândută în peste 60 de milioane de exemplare.
Cărțile enumerate se află în colecțiile bibliotecii noastre. Lista nu este completă. Sursa: Internet.

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply