RSS
 

Tudorița Tarniță, dublă lansare de carte

12 Dec

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” a găzduit miercuri, 11 decembrie, dubla lansare a volumelor „Încătușați în cuvinte” și „Haiku răstignit”, semnate de Tudorița Tarniță.

Au prezentat: Hugo Mărăcineanu-artist plastic,Vergil Matei, -scriitor, Mihai Vintilă-editor. A moderat dr. Eduard Claudiu Brăileanu, șef serviciu în cadrul bibliotecii.

Seara a cuprins numeroase momente muzicale în interpretarea lui Florin Lazăr și a actriței Wanessa Radu. Soliştii grupului “Steluţe dunărene”, coordonaţi de profesor Liliana Toader au destins atmosfera cu cântece vesele de Crăciun, iar copiii din grupul “Nino-Nino”, coordonat de scriitorul Lică Barbu au cântat colinde.

Sala s-a dovedit a fi neîncăpătoare, la eveniment fiind prezenți prietenii, familia, colegii de la cenaclul literar și veselii epigramiști, precum și mulți brăileni care o cunosc pe Tudorița Tarniță, în calitate de jurnalistă și scriitoare.

Volumul de publicistică intitulat „Încătușați în cuvinte” se adaugă titlurilor din 2017 și 2018 „Cobai într-o scoică” și „Manual de știri – cum să ne tărâm prin viață”, fiind menit a contura istoria recentă consemnată de autoare în paginile cotidianului „Obiectiv – Vocea Brăilei”, unde lucrează ca redactor. „Cronicarul indignat, care vede totul prin prisma normalității, nu poate rămâne indiferent la grozăviile zilei. Și atunci luptă cu singura sa armă – cuvântul” – spune editorul Mircea Vintilă în prefața cărții.

“Haiku răstignit” este al treilea volum al autoarei care conține poeme în stil haiku, după “Semnul Mandalei” și „Muguri de bonsai”, publicate tot la Editura InfoEST. „Venită din Țara Soarelui Răsare, formula aceasta de meditație lirică își face simțită prezența în spiritul limbii române plină de adâncimi și valențe expresive. Simboluri, sensuri, amintiri, regrete ori contemplații încărcate de har, toate sunt așternute pe hârtie ca niște picuri de suflet care să ne smulgă din alienarea cotidiană” – ne împărtășește în deschiderea volumului artistul Hugo Mărăcineanu, care a ilustrat sugestiv aceste poeme.

În afara cărților deja menționate, Tudorița Tarniță a mai publicat în perioada 2017-2018 volumele de poezii: „Câmpia din noi”, „Micropoeme”, „Pe diagonala cuvintelor”.

Laura Caplea

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply