RSS
 

Tunel dezinfectant proiectat la Makerspace

16 Apr

Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila este cunoscută în comunitatea ei pentru rolul cultural şi educativ demonstrat de-a lungul anilor de nenumărate ori. În această perioadă grea, în care pandemia de coronavirus face zilnic victime, biblioteca publică arată, atentă la nevoile reale ale brăilenilor, şi o latură profund umanitară. Bazându-ne pe un colectiv de excepţie şi dotari adecvate, în prezent realizăm şi donăm, pe lângă sutele de viziere pentru cadrele medicale, poliţişti, farmacişti etc. şi porţi de dezinfectare destinate spitalelor brăilene.

Am primit materialele necesare de la diverse firme brăilene, iar echipa care a proiectat şi realizat aceste porţi este formată din: Dragos Adrian Neagu, manager, Silviu Octavian Gheorghe, Valentin Băjenaru şi Nicu Croitoru.
Aceste porţi sunt concepute astfel încât în momentul în care se pătrunde în spaţiul lor să pulverizeze foarte fin substanţă dezinfectantă 10 secunde, timp în care se realizează neutralizarea potenţialilor agenţi biologici dăunători. Acest tip de dezinfectare nu exclude şi folosirea altor mijloace specifice de decontaminare, constituind o modalitate suplimentară de protejare a personalului medical care vine în contact direct cu pacienţii contaminaţi cu COVID 19. Nu am adoptat, în mod deliberat, opțiunea suplimentară cu lumină UV.

Se lucrează în continuare la un număr de încă opt porţi, astfel încât toate instituţiile medicale să fie dotate cu acest tip de echipamente.
Binele nostru, al tuturor brăilenilor, este preocuparea noastră constantă, dar abia aşteptăm să revenim la normal, reluându-ne activităţile pentru care suntem pregătiţi şi apreciaţi.

Corina Ciuraru, șef serviciu în cadrul bibliotecii.

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply