RSS
 

„TURISM! ” marca KineDok

08 Jun

*** “Turism!” – un documentar inedit despre cum se desfășoară un „sezon de vânătoare de turiști”, cum sunt atrași cu tot felul de trucuri, astfel încât să revină pentru o vacanță de vis.

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila și Asociația COLORERIA vă invită la un nou film documentar !

Luni, 12 iunie 2017 de la ora 19:30 la Sala de Lectură a Bibliotecii va fi proiectat documentarul „TURISM! ” marca KineDok!
Invitat special: Regizorul filmului – Tonći Gaćina.
|Tonći Gaćina|Croația|2016|52 minute|

Synopsis: | „Turism!” este un film despre vânători iscusiți, despre prada lor luată prin surprindere și, în cele din urmă, despre discreții saprofagi, care sunt acolo pentru a strânge resturile. Fiecare dintre ei are un rol colosal într-un ciclu al vieții care are loc în fiecare vară pe coasta Adriaticii, atunci când „sezonul de vânătoare” începe și mii de turiști din lumea întreagă se îngrămădesc în vizită. Gazdele experimentate știu fiecare truc cu privire la modul de a-și face oaspeții să se simtă ca acasă și să revină. Pe de altă parte, turiștii par să trăiască într-o binecuvântată ignoranță în ceea ce privește jocul din care fac parte, observând totul prin lentilele aparatelor de fotografiat. După toată distracția și jocurile, mâncarea bună și priveliștile de neuitat, când petrecerea se termină în sfârșit, oaspeții părăsesc coasta Adriaticii cu sute de impresii și selfie-uri, iar scena este preluată de personalul de curățenie, care este acolo să facă loc pentru runda următoare și pentru a reporni ciclul. |

Trailer film: https://vimeo.com/165162157 |

În 2015, Asociația One World Romania a lansat KineDok, un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. One World Romania continuă programul pentru al treilea an consecutiv în mai multe locații alternative, vechi și noi. În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare incitante vor fi proiectate în peste 25 de spații neconvenționale din fiecare țară participantă: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. O parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în orașele mici și de a folosi spiritul local al barurilor, al galeriilor și al altor locuri populare. Aceste locații oferă o alternativă pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă în care vizionarea și dezbaterea unor probleme curente, alături de regizori și experți, devine o experiență.

ORGANIZATOR LOCAL: Asociatia COLORERIA și Adriana Ștefania Mînzu, din partea instituției gazdă.
ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania
ONLINE: oneworld.ro | kinedok.net
PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croația), Krakow Film Foundation (Polonia), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 38 (Bulgaria)
CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

 

Leave a Reply