RSS
 

Vânătorii de magie

30 Apr

Un loc plin de mister, 4 tineri entuziaști, un pisoi cu personalitate și acțiune din plin – iată pe scurt propunerea pentru lectura de astăzi. „Vânătorii de magie” este un text realizat de Oana Stephanie Roșu, elevă a Colegiului Național „Nicolae Bălcescu” în cadrul Atelierului de scriere creativă la „Școala de vară dunăreană” în anul 2019, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila.

Cine s-ar fi gândit că misterul hrubelor va scormoni în inimile celor tineri și curioși în anul 2030, în Brăila? Dar cine ar fi crezut în magia lor dacă nu ar fi fost „Gașca misterelor”?

Întâlnirea avea loc la șase seara, dar Fortuna și Dorin ajunseseră puțin mai devreme. A urmat apoi Victor, mai târziu Samara și pisica sa inteligentă, Meowzart, și astfel gașca se întruni.

Fortuna, ca de obicei, se asigură încă o dată de aspectul său cu ajutorul oglinzii portabile pe care o avea în permanență în buzunarul blugilor bleu scurți. Își mai aranjă cămașa albă, imaculată, cu guler albastru-deschis parcă rupt din cer, la care atârna o scurtă eșarfă portocalie asemănătoare cu una dintre aripile ca de foc ale Phoenixului. Își trecu degetele delicate prin părul lung, blond și ondulat, ce amintea tuturor de primele spice de grâu coapte, încă fragede. Așa era și Fortuna: coaptă, arătând ca un model, ca o păpușă gata să pozeze, dar fragedă: avea un suflet sensibil, o fire sentimentală, deși încerca cu orice preț să-și ascundă slăbiciunile, fapt pentru care ajungea să fie oarecum naivă, uneori arogantă și irascibilă.

Prima parte a poveștii, scrisă și ilustrată de Oana Stephanie ROȘU, o regăsiți online în revista bibliotecii, Ex Libris, nr. 11 – 12/2019, paginile 89 – 96:

https://www.bjbraila.ro/wp-content/uploads/2020/01/ex-libris-nr.-11-12-2019.pdf

Anul acesta Oana este prima care a reușit să finalizeze textul în cadrul Atelierului de scriere creativă, parte a proiectului național „Fantezii literare”, aflat la prima ediție, inițiat de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila.

Vă reamintim că acesta presupune colaborarea între bibliotecile publice din țară pentru identificarea și valorificarea potențialului creator în domeniul prozei al elevilor cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani. Totodată scopul acestui demers este acela de a intensifica activitățile de scriere creativă în cadrul bibliotecilor publice și de a dezvolta abilitățile bibliotecarilor în coordonarea acestui tip de ateliere.

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply