RSS
 

Vizita bibliotecarilor din Rep. Moldova

21 Sep

Miercuri, 20 septembrie, ne-am bucurat de prezența bibliotecarilor din Raionul Soroca, care au vizitat Biblioteca Județeană “Panait Istrati” din Brăila pentru un schimb de experiență.

Managerul instituției, Dragoș Adrian Neagu, le-a prezentat toate compartimentele și serviciile bibliotecii. Colegii moldoveni au fost impresionații de sediul și dotările bibliotecii, de diversitatea evenimentelor desfășurate aici. Corina Ciuraru, șef serviciu Informatizare, le-a vorbit invitaților despre menirea bibliotecarilor și adaptarea la noile provocări ale erei digitale.

Bibliotecarii brăileni le-au împărtășit din experiența lor în ce privește organizarea de ateliere creative, cluburi, evenimente culturale, atragerea de noi utilizatori și parteneriate între instituții. Judecând după notițele cu care și-au încărcat agendele, credem că au aflat destule noutăți pe care să le aplice în practică la ei acasă. Au fost interesați în mod special de atragerea tinerilor și adulților la bibliotecă, deoarece activități cu copiii organizează și ei destul de des. Li s-a părut interesantă ideea de a găzdui diverse evenimente în spațiul bibliotecii, chiar dacă sunt organizate de alte persoane sau instituții și de a forma un nucleu de voluntari care să fie angrenați cât se poate de des în activitățile cu publicul.

Le urăm succes și nenumărate satisfacții profesionale, sperăm că vizita colegilor din Moldova a fost un prilej excelent de schimb de bune practici pentru ambele părți.

Laura Caplea

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply