RSS
 

Vocea tinerilor

16 Feb

La începutul acestui an am inaugurat rubrica VOCEA TINERILOR – ce conține testimoniale (mărturii/opinii) despre ceea ce le place sau nu tinerilor la Bibliotecă.

Întotdeauna adolescenții şi tinerii adulţi au constituit o provocare pentru biblioteci, s-a constatat că această categorie de public nu participă ori nu agreează programele culturale ale bibliotecii publice şi nici nu percepe oferta instituţiei ca fiind atrăgătoare pentru petrecerea timpului liber. De aceea am ținut cont de faptul că tinerii sunt atrași de comunicarea din mediul online și am considerat că este o metodă foarte potrivită, vizibilă,  pentru a ne promova serviciile și activitățile. Vor fi postate pe site, blog și contul Facebook al bibliotecii părerile lor despre lectură, cluburi, ateliere, evenimente culturale, etc. De asemenea, sunt încurajați să-și exprime opinia despre ce anume le-ar place să să se organizeze în bibliotecă, ținând cont de nevoile lor specifice.

“Îmi face plăcere să vin cu prietenii și colegii de liceu pentru a afla ce noutăți au mai venit la Mediatecă. Eu vin des la Bibliotecă și mi-aș dori să găsesc mai multe filme noi pe DVD și mai multe audio-book-uri.”

Diana Dornea, elevă la liceul de Arte “Hariclea Darclée”, Brăila, https://www.facebook.com/182837281745130/photos


“Am participat la Bibliotecă la concursul interactiv “Molière-maestrul satirei”, care în opinia mea a fost un prilej de a cunoaște alți liceeni din oraș. Mi s-a părut o activitate educativă și distractivă în același timp.”

Mercan Alexandru, elev la Liceul “M. Sebastian”, https://www.facebook.com/182837281745130/photos“Studiez la Sala de Lectură cărți pentru facultate, deși nu găsesc întotdeauna toate documentele solicitate. Cele noi apărute sunt foarte greu de găsit. De asemenea, mi-ar place să aveți aici un sistem tehnologic avansat precum cel de la Biblioteca Centrală Universitară din București, adică un sistem audio, video și presă scrisă în diferite limbi.”

Mihaela Tudorache, studentă la Business Academy, Serbia, https://www.facebook.com/182837281745130/photos

“Am participat la Atelierul de ceramică și mi se pare o activitate unde ai nevoie de imaginație și comunicare. Am aflat de atelier de la Secția de Împrumut Adulți, unde vin des pentru cărți de literatură străină. Ce mi-ar place? Să vin cu prietenii la o activitate de scriere creativă, unde fiecare să facă o compunere pe o anumită temă.”

Ilie Maria, elevă la Liceul C.D. Nenițescu Brăila., https://www.facebook.com/182837281745130/photos/a.211787508


“Îmi place să lucrez cu copiii de aceea am fost prezentă astăzi ca voluntar la Atelierul Micii Bucătari de la Ludotecă. Observ cum aceste activități le dezvoltă diverse abilități, cât de repede se împrietenesc și cum lucrează în echipă. Mi-aș dori să vin ca voluntar și la Clubul de vacanță de la vară. Am fost și la cursul de povești digitale, dacă mai apar ateliere care să mă intereseze voi veni sigur.”

Iacob Cristina, elevă la Liceul “Nicolae Iorga”, Brăila, https://www.facebook.com/182837281745130/photos

Laura Caplea,

bibliotecar

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Tags: ,

Leave a Reply