RSS
 

Voluntari europeni pentru Brăila

19 Aug

În România, activitatea de voluntariat a început sa fie promovată după mulţi ani de la Revoluţie, dezvoltarea sa fiind susţinută de doi factori externi: sosirea multor voluntari străini în România şi reluarea finanţărilor externe pentru sectorul neguvernamental.

Voluntarii sunt motivaţi să se implice în problemele comunităţii din dorinţa de a ajuta pur şi simplu, de a contribui la o cauza umanitară sau pentru  beneficiile profesionale.

La Brăila, Clubul VOLTIN, patronat de A.N.M.R.F. Louis Pasteur, este unul din centrele care găzduieşte voluntari din Serviciul European de Voluntariat. Aceştia promovează  cetăţenia activă şi sunt implicaţi în diverse proiecte ce sprijină comunitatea locală, dorind să atragă mai mulţi tineri brăileni în activităţi de tip non-profit.

De la începutul anului  voluntarii din Asociaţia Club VOLTIN au desfăşurat activităţi la Brăila în diferite instituţii. La Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” au organizat diverse evenimente dedicate copiilor şi tinerilor : Atelierele Multiculturale, proiectul Eurovillage, dezbateri publice pe tema voluntariatului, programe de Intership pentru tineri. De asemenea, s-au implicat în activităţile Clubului de vacanţă din perioada 7 iulie – 13 august 2014, organizând pentru copii şi adolescenţi ateliere de limbi străine (spaniolă, turcă, italiană). Programul  acestora cuprinde  activităţi şi la Căminul de Bătrâni din Lacul Sărat până la sfârşitul lunii noiembrie, activităţi cu tinerii din licee şi facultăţi, cu copiii din grădiniţe, precum şi cu persoane cu dizabilităţi.

Atelierul de proiecte pentru voluntari susţinut de d-na Adriana Vădeanu în cadrul Clubului de vacanţă la Biblioteca Judeţeană

Atelierul de limba turcă

Atelierul de limba spaniolă

Atelierul de limba italiană

Le urăm succes în proiectele viitoare şi le mulţumim pentru implicarea în activităţile Clubului de vacanţă.

Laura Caplea,

bibliotecar

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply