RSS
 

VREAU SĂ DEVIN REPORTER!

26 Apr

Dragi copii şi dragi părinţi!

Biblioteca Judeţeană ,,Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, în colaborare cu Asociaţia Culturală „Leviathan” vă invită la o nouă provocare: CONCURSUL NAŢIONAL ,,VREAU SĂ DEVIN REPORTER!”

În perioada actuală, în societatea în care trăim, jurnaliştii sunt mesageri importanţi ai faptelor de zi cu zi, adevăraţi paznici ai adevărului care ne asigură toate informaţiile de care avem nevoie. În intenţia de a sugera copiilor o viitoare profesie, cu mari implicaţii în societate, am iniţiat acest concurs ca un promotor al educaţiei generaţiei tinere de astăzi, prin care să le oferim oportunităţi nebănuite.

Există pe lume milioane de motive prin care puteţi realiza un reportaj filmând obiective importante din oraşul vostru, filmând ceva ciudat şi misterios, filmând un peisaj mirific sau o joacă între copii. Puteți filma ce doriți cu condiţia ca materialul să nu conţină cuvinte vulgare sau violente. Puteți lua un interviu unui prieten, mămicilor voastre, educatorului de la şcoala unde învăţaţi, unui vecin sau unui om important din urbea voastră. Materialul poate fi realizat prin cât mai multe mijloace: aparatul de filmat, telefonul, microfonul, carneţelul de reporter şi creionul pentru însemnări. Imaginaţia vă aparţine!

Regulament:

-Concursul este adresat copiilor şi numai copiilor.

-Pentru acceptarea înscrierilor, obligatoriu folosiți formularul https://forms.gle/zXMHnKbH5i63BY8E8 începând cu 26 aprilie 2021 până la data de 28 mai 2021.

-Reportajele sau interviurile pot fi trimise la concurs sub formă de film sau înregistrare audio – ambele nu mai mult de 5 minute, sau scris – nu mai mult de 2 pagini A4, Times New Roman, 12, la adresa: sectiacopiibjbraila@gmail.com.

-Având în vedere că filmuleţele şi înregistrările audio sunt fişiere de dimensiuni mari vă recomandăm să le trimiteţi prin aplicaţii de trimitere fişiere mari.

-Nu uitaţi să menţionaţi pe film/ înregistrare audio şi pe materialul scris numele şi prenumele, vârsta, şcoala, localitatea şi un număr de telefon.

-Se vor acorda premii pentru două secţiuni: 8-10 ani şi 11-14 ani. Premiile se vor atribui separat pentru reportaje sau interviuri filmate, înregistrări audio sau scrise.

-De asemenea, se vor oferi şi premii speciale, iar cele mai reuşite lucrări vor fi făcute publice.

-Juriul este format din jurnalişti recunoscuţi şi apreciaţi în domeniul media: Gina Bahor, Liliana Nistor, Tudorița Tarniță şi Teodora Soare.

Relații și detalii pe adresa de email: lica_barbu55@yahoo.ro

Coordonatori: Doiniţa Mihaela Stanciu – bibliotecar, Lică Barbu – membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.

Mult succes!

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply