RSS
 

Ziua Culturii Naționale sărbătorită la bibliotecă

16 Jan

Luni, 15 ianuarie 2018, la Sala de Lectură a bibliotecii a avut loc în prezența unui public numeros evenimentul „Eminescu să ne judece”. În cadrul manifestării a avut loc un microrecital de pian susținut de elevii Școlii de Artă “Vespasian Lungu” și prezentarea eseului „Doi autori față în față”, susținută de Hugo Mărăcineanu, artist plastic. Evenimentul a fost moderat de Ion Volcu, șef birou în cadrul instituției gazdă.

Manifestarea a continuat cu vernisajul expoziției „Donația Hugo Mărăcineanu” și vizionarea unui film despre picturile expuse la sediul bibliotecii. Tot de Ziua Culturii Naționale și cu prilejul sărbătoririi a 168 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu s-a desfășurat un moment poetic prezentat de Corneliu Antoniu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, filiala Sud-Est. Au mai participat scriitorii brăileni Vasile Datcu și C-tin Gherghinoiu.

Vă reamintim că în luna septembrie 2017 pictorul Hugo Mărăcineanu a donat Bibliotecii Judeţene “Panait Istrati” din Brăila 30 de tablouri şi 4 sculpturi în lemn, care pot fi admirate pe palierele scării de acces către cele 3 etaje ale clădirii. Expoziția este deschisă permanent publicului iubitor de artă.

Laura Caplea

 
 

Leave a Reply