RSS
 

Ziua Culturii Naționale 2022

18 Jan

Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila împreună cu Şcoala Populară de Arte Vespasian Lungu a organizat luni, 17 ianuarie evenimentul Ziua Culturii Naționale, prilejuit de aniversarea a 172 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

Programul serii a cuprins lansarea cărții Decorații românești în colecțiile Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila: 1878-2000, semnată de Ion Volcu și Ana Maria Florică.

Publicul a avut ocazia să afle mai multe despre tezaurul pe care îl deține biblioteca brăileană, nu mai puțin de 90 de decorații, medalii și ordine care reprezintă momente de referință din istoria României, începând cu perioada Războiului de Independență din 1877 până la sfârșitul secolului XX.

A moderat: Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Județene Brăila.

A prezentat: prof. dr. Ștefan Aftodor, președinte Filiala Brăila a Societății de Științe Istorice din România.

Evenimentul a a continuat cu un program artistic susținut de elevii Școlii Populare de Arte “Vespasian Lungu”. La pian au cântat: Ariela Mustaţă (Mazurca de Theodor Oesten), Karina Burcă (Vals – fantezie de Octavian Coca), Marian Lazăr (Hora Braşovului de Ciprian Porumbescu), Miruna Ilie (Hora ca în Banat), toți fiind elevii doamnei profesor Laura Vermeșan.

La chitară a cântat prof. Florin Lazăr două cântece din lirica eminesciană: Dor de Eminescu, muzica Alexandru Zărnescu, versuri Adrian și Eminescu din repertoriul soților Doina și Ion-Aldea Teodorovici. Apoi a urmat un moment de poezie susținut de eleva Giulia Orășanu.

Laura Caplea

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply