RSS
 

Ziua Internațională a Cititului Împreună

02 Feb

World Read Aloud Day #ZICI2023 reunește într-o singură zi copii, tineri și adulți din peste o sută de țări ale lumii pentru a celebra puterea cuvintelor. Planul nostru a fost ca timp de 2 zile, pe 1 și 2 februarie, să primim cât mai multe grupe din grădinițele și școlile brăilene și să ne bucurăm împreună de frumusețea și beneficiile cărților.

O carte, O voce, Multe urechi este genericul sub care se desfășoară anul acesta multe manifestări care au ca scop promovarea unui puternic mesaj tuturor celor implicați în creșterea unui copil, în special părinților, profesorilor, dar și factorilor de decizie: că fiecare copil merită să i se citească cel puțin 20 de minute pe zi, începând din prima zi de viață și până când poate citi singur.

De asemenea, Monica Grecu – autoarea cărții pentru copii “Zorica și Negura” a ales ca evenimentul de lansare să aibă loc la Biblioteca Județeană din Brăila, prilej cu care aceasta a lansat ieri în fața cadrelor didactice platforma NABU, o aplicație gratuită de citit destinată copiilor care provin din medii vulnerabile și care se confruntă cu sărăcia.

Le mulțumim cititorilor cu voce tare, elevi la Liceul de Arte „Hariclea Darclée” – coordonați de actorul Zane Jarcu, cadrelor didactice prezente cu copiii și bibliotecarei Doinița Mihaela Stanciu pentru coordonarea evenimentului.

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply