RSS
 

Ziua Internațională a Pământului – expoziție

20 Apr

Pe data de 22 aprilie, în fiecare an, se sărbătorește Ziua Pământului, pentru a ne reaminti fiecăruia că Pământul şi ecosistemele sale ne oferă condiţiile pentru întreţinerea vieţii.

Ziua Pământului oferă oportunitatea de a sensibiliza opinia publică din întreaga lume cu privire la provocările care pot distruge bunăstarea planetei şi viaţa pe care o susţine Pământul.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arată față de mediu și a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani.

În anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

În 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Pentru a marca această zi, Secția Împrumut pentru Adulți organizează expoziția „Pământul este casa noastră”, expoziție care cuprinde lucrări realizate de elevii Școlii Gimnaziale ,,Ion Creangă”, coordonați de doamna profesoară Violeta Ionescu. Lucrările surprind grija copiilor față de natură, dorința lor de a trăi într-o lume mai curată, îndemnul de a recicla.

Celor interesați de această tematică le propunem o serie de lucrări prin care se pot familiariza cu subiecte precum reciclarea, responsabilitatea față de mediu, grija pentru natură și ființele vii, resursele planetei și modul în care ele pot fi suplimentate.

Pentru a verifica disponibilitatea titlurilor pentru împrumut puteți consulta catalogul electronic al bibliotecii: https://toread.bjbraila.ro/opac.

Rubrică realizată de Florentina Petcu și Silvia Iacob, bibliotecare Secția Împrumut pentru Adulți.

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply